Maandbericht

Agenda school

Kalender school

<<  December 21  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Doel van Snappet.
Wij willen de kwaliteit van het basisonderwijs verbeteren door een tablet met benodigd lesmateriaal beschikbaar te stellen voor ieder kind. Deze tablet dient als interactieve (slimme) vervanging voor de huidige (werk-)boeken en sluit aan op de meest gebruikte lesmethoden. Het is een redelijk betaalbare en onderwijsinhoudelijk sterk instrument. Kijk voor meer informatie op www.snappet.org.

 

Hoe werkt het.
De groepen 5 t/m 8 werken met Snappet voor de vakken rekenen, automatiseren, taal, spelling en woordenschat. Snappet is een adaptief digitaal onderwijsplatform dat elk kind uitdaagt om zich optimaal te ontwikkelen door digitale opgaven voor rekenen, taal, woordenschat en spelling op hun eigen device te maken.
Kinderen werken bij ons op school volgens een leerlijn aan hun leerdoelen die aansluiten bij hun eigen niveau. De leerkracht geeft eerst uitleg en instructie volgens het EDI-model (Expliciete Directe instructie), waarna de leerlingen de leerstof verwerken op hun eigen tablet. Alle leerlingen maken eerst de opgaven die bij de instructie horen, daarna krijgen ze opgaven aangeboden die passen bij het eigen niveau van de leerling. Hierdoor sluiten de opgaven nóg beter aan bij het niveau van de individuele leerling. Ook maken de leerlingen meer opgaven dan voorheen in dezelfde tijd. De leertijd wordt dus optimaal benut.
De leerkracht kan in een overzicht zien hoe de opgaven worden gemaakt en aan de hand van de resultaten direct inspringen op de behoeften van de leerlingen. Op deze manier wordt er tijdig gesignaleerd wanneer een leerling vastloopt en extra instructie nodig heeft.
Naast het maken van de lessen en de oefenstof werken leerlingen zelfstandig aan leerdoelen die door Snappet of door de leerkracht voor hen geselecteerd zijn. Zo heeft elke leerling onderwijs op maat en heeft de leerkracht meer tijd om elk kind op zijn of haar niveau te begeleiden. De leerlingen werken doelgericht en de leerkracht kan zien in het overzicht welke doelen zijn behaald of er groei is richting het doel of dat de doelen nog niet zijn behaald en kan hier op differentiëren.
Wat altijd belangrijk blijft is de interactie tussen leerkracht en leerling!

Kosten?
Er zit wel een belangrijk kostenplaatje vast aan het gebruik van de tablets en chromebooks. We betalen maandelijks abonnementsgeld per leerling. Daarnaast betalen wij als school een eenmalige borg voor de tablet/ het chromebook van 150 euro. Dat bedrag krijgen we terug als we de tablet/ het chromebook weer inleveren, bijvoorbeeld aan het einde van groep 8 of als we stoppen met Snappet. Als de tablet tussentijds defect gaat (technisch mankement), krijgen we een nieuw device zonder extra kosten. Mocht er sprake zijn van moedwillig ‘stukmaken’ van een tablet of beschadiging door onvoorzichtig gebruik door een leerling, dan zal de schade (borg van € 150,-) op de ouders/verzorgers worden verhaald. De ouders/verzorgers krijgen de rekening van Snappet doorgestuurd. Wij zijn hiervoor niet verzekerd.